INFO RINGKAS PENGUASA KASTAM GRED W41

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBufJ5zcgIQvMh8IjYF8i1w8Xr9_4Ux1zEzoP6QCYAZDqIY6naCxNoD8ZEa0evADkRP_XuiLLO_2lt-ssg1t6HD5rUoSHKCG3kUi4KPaJbvqWwtRU0kUDBUxe9tGswu0JQpsppj7rU28NA/s1600/pegawai+kastam+malaysia+-+tugasan.jpg
Penguasa Kastam W41 merupakan jawatan kerajaan yang dikategorikan dalam kumpulan pengurusan & profesional. Bernaung di bawah Jabatan Kastam & Eksais DiRaja Malaysia (KDRM).

Deskripsi Tugas Jawatan Kerajaan : Penguasa Kastam Gred W41 

1-Memperjeniskan barang-barang mengikut tarif-tarif, membuat taksiran harga bagi pungutan duti kastam/cukai jualan, memproses serta meluluskan permohonan pengimportan/pengeksportan barang-barang berduti tertakluk kepada larangan-larangan import/eksport di pintu-pintu masuk/keluar negara, Zon-zon Bebas Cukai dan Gudang-gudang Berlesen.

2-Memproses permohonan lesen gudang-gudang eksais, gudang-gudang berlesen, gudang-gudang pengilangan berlesen.

3-Mengaudit akaun syarikat-syarikat yang dilesenkan di bawah akta-akta Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan untuk pungutan cukai jualan/perkhidmatan.

4-Memproses permohonan mendapatkan pengecualian cukai jualan, memeriksa stok dan penggunaan barang-barang berduti syarikat-syarikat yang mendapatkan pengecualian duti kastam, memproses permohonan remisi cukai, menyelia tugas pemeriksaan penumpang dan menjalankan siasatan ke atas syarikat/individu yang melakukan penyelewengan/penyeludupan dan bertindak sebagai Pegawai Pendakwa bagi kes-kes kastam di Mahkamah dan menjalankan lain-lain tugas penguat kuasaan.
--------------------------
UNTUK MAKLUMAN SEMUA CALON PEPERIKSAAN ONLINE PENGUASA KASTAM W41, RUJUKAN LENGKAP EXAM HANYA AKAN DIKELUARKAN BERMULA PADA 31 OGOS 2014 INI ... DAN IANYA AKAN DIMAKLUMKAN TERUS KEPADA EMAIL TUAN / PUAN . SILA BOOK RUJUKAN INI YANG DIKERLUARKAN SECARA TERHAD!!! ..

KLIK SINI - > http://bit.ly/TipsPenguasaKastam [ Tips, Panduan & rujukan, format Soalan dan Jawapan, contoh Soalan dan Jawapan ]

p/s Soalan bocor Memang Takde , HARAP MAKLUM :(
Advertisement