INFO RINGKAS PENGUASA KASTAM GRED W41

 http://3.bp.blogspot.com/-hbiVCrbl7MQ/U89ho3Jfx6I/AAAAAAAAC64/cM8bseegVQw/s1600/pegawai+kastam+malaysia+-+tugasan.jpg
Penguasa Kastam W41 merupakan jawatan kerajaan yang dikategorikan dalam kumpulan pengurusan & profesional. Bernaung di bawah Jabatan Kastam & Eksais DiRaja Malaysia (KDRM).

Deskripsi Tugas Jawatan Kerajaan : Penguasa Kastam Gred W41 

1-Memperjeniskan barang-barang mengikut tarif-tarif, membuat taksiran harga bagi pungutan duti kastam/cukai jualan, memproses serta meluluskan permohonan pengimportan/pengeksportan barang-barang berduti tertakluk kepada larangan-larangan import/eksport di pintu-pintu masuk/keluar negara, Zon-zon Bebas Cukai dan Gudang-gudang Berlesen.

2-Memproses permohonan lesen gudang-gudang eksais, gudang-gudang berlesen, gudang-gudang pengilangan berlesen.

3-Mengaudit akaun syarikat-syarikat yang dilesenkan di bawah akta-akta Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan untuk pungutan cukai jualan/perkhidmatan.

4-Memproses permohonan mendapatkan pengecualian cukai jualan, memeriksa stok dan penggunaan barang-barang berduti syarikat-syarikat yang mendapatkan pengecualian duti kastam, memproses permohonan remisi cukai, menyelia tugas pemeriksaan penumpang dan menjalankan siasatan ke atas syarikat/individu yang melakukan penyelewengan/penyeludupan dan bertindak sebagai Pegawai Pendakwa bagi kes-kes kastam di Mahkamah dan menjalankan lain-lain tugas penguat kuasaan.
--------------------------
UNTUK MAKLUMAN SEMUA CALON PEPERIKSAAN ONLINE PENGUASA KASTAM W41, RUJUKAN LENGKAP EXAM HANYA AKAN DIKELUARKAN BERMULA PADA 31 OGOS 2014 INI ... DAN IANYA AKAN DIMAKLUMKAN TERUS KEPADA EMAIL TUAN / PUAN . SILA BOOK RUJUKAN INI YANG DIKERLUARKAN SECARA TERHAD!!! ..

KLIK SINI - > http://bit.ly/TipsPenguasaKastam [ Tips, Panduan & rujukan, format Soalan dan Jawapan, contoh Soalan dan Jawapan ]

p/s Soalan bocor Memang Takde , HARAP MAKLUM :(
Advertisement